StoryEditor

Vlakom do školy

20.02.2007, 23:00

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., pripravila od štvrtka 1. marca 2007 zmenu tarifnej politiky a tiež niekoľko noviniek pri cestovaní vlakom pre žiakov a študentov.

Študenti a žiaci, ktorí sú držiteľmi študentských preukazov ISIC alebo klasických žiackych preukazov v papierovej forme, môžu cestovať vo všetkých vlakoch ZSSK na území Slovenska s 50-percentnou zľavou, a teda nie sú viazaní na miesto trvalého bydliska a školy. Doteraz mohli zľavu využívať len pri ceste z miesta trvalého pobytu do miesta školy.
Študenti, ktorí dochádzajú do školy denne a majú k študentskému preukazu kúpený časový predplatný cestovný lístok (týždenný alebo mesačný, jednosmerný alebo obojsmerný), majú pri ceste vlakom zľavu 60 percent na dve trate.
Prvá trať -- základná -- musí byť zvolená do sídla školy. Okrem toho si môžu zvoliť podľa vlastného uváženia aj jednu doplnkovú trať, ktorú budú mať vyznačenú na študentskom preukaze a na ktorej po zakúpení časového predplatného cestovného lístka tiež cestujú so zľavou 60 percent.
Na všetkých ostatných tratiach cestujú na základe študentského preukazu so zľavou 50 percent.

Zľava sa poskytuje všetkým študentom bez podmienky trvalého pobytu v Slovenskej republike. Podmienkou je denné štúdium na niektorej zo základných, stredných a vysokých škôl v Slovenskej republike, najdlhšie do dovŕšenia 26. rokov veku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. máj 2024 10:56