StoryEditor

Slovensko je našou bránou na východ

29.12.2016, 23:00
Zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Tehnix a chorvátsky EY podnikateľ roka Djuro Horvat pre HN.

Radi by sme zo Slovenska rozvíjali projekty napríklad pre Poľsko, ale aj pre krajiny bývalého Sovietskeho zväzu.

Vaša spoločnosť Tehnix má svoje zastúpenie v Bratislave. Prečo ste si pre expanziu do regiónu strednej Európy vybrali práve Slovensko?
Kontaktovali nás určití ľudia zo Slovenska s tým, že by ste vo vašej krajine potrebovali naše technológie. Stretli sme sa teda a diskutovali o tom, akým smerom a s použitím akých technológií by sa tento biznis mohol rozvíjať. S týmto cieľom sme v Bratislave otvorili kanceláriu.

Aké aktivity by ste chceli mať na Slovensku?
Plánujeme sa zaoberať prevažne ochranou vody a triedením a recykláciou odpadov. Keď používate našu technológiu, tak dokážete roztriediť a spracovať odpad za desať minút bez akéhokoľvek zvyšku. Ide teda o úplnú recykláciu odpadov. Zatiaľ ešte prebiehajú konkrétne rokovania. Uvidíme, čo všetko sa nám na Slovensku podarí rozbehnúť. V každom prípade by sme radi práve vašu krajinu radi využili na ďalšie expanzie do štátov strednej a východnej Európy. Zatiaľ totiž pôsobíme najmä v blízkych štátoch na Balkáne ako Srbsko, Čierna Hora či Macedónsko.

Takže Slovensko má pre vás strategický význam?
Určite áno. Je to pre nás rozhodne jedna z najdôležitejších expanzií, kedže zo Slovenska je blízko do ďalších krajín, v ktorých by sme chceli pôsobiť. Radi by sme práve zo Slovenska rozvíjali projekt napríklad pre Poľsko. Nakoniec, vašu krajinu sme si vybrali aj preto, že sa nám tam veľmi dobre spolupracuje. Slováci dokážu tvrdo pracovať a sú technicky veľmi zdatní. Aj preto by sme boli radi, keby sa k nám pripojili zástupcovia sloven...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:10