StoryEditor

Obama výrazne zvýšil štátny dlh

14.10.2013, 23:56
Autor:
npnp

USA sa blížia ku kritickej hranici dlhového stropu. Prečo republikáni odmietajú kompromis s demokratmi?

Už v roku 2006 vtedajší senátor Barack Obama hlasoval proti zvýšeniu dlhového stropu. Vtedy tvrdil, že zvýšenie hranice dlhu je znakom zlyhania líderstva. Dnes prezident Obama vyzýva republikánov, aby urobili presne to isté, ale bez akejkoľvek reformy, ktorá by zbavila závislosť našej krajiny od utrácania. Som si pritom istá tým, že prezident Obama verí, že ľudia už zabudli na jeho slová z roku 2006. Ale my na to nezabudli a nemali by to urobiť ani ľudia.

Je pre vás naozaj taký problém zvýšiť tento strop?

Od roku 2006 sa náš štátny dlh zdvojnásobil z 8,3 milióna dolárov na 16,7 bilióna dolárov. Väčšina z tohto nárastu spadá do obdobia vlády prezidenta Obamu, ktorý vo svojom úrade zlyhal. Republikáni dnes vedú boj za to, aby porazili Obamov systém zdravotnej starostlivosti, udržali na uzde bezbrehé míňanie vo Washingtone a ukončili súčasný pat v Amerike.

Prečo odmietate práve túto reformu zdravotnej starostlivosti?

Ako konzervatívci vieme, že si naša krajina nemôže dovoliť naďalej sa rútiť nadol po tejto bezohľadnej ceste. Ale prezident Obama a demokrati v Kongrese nechcú počúvať pravdu, tak odmietajú s nami hovoriť. Pritom je čas na rozhovory. Ale prezident Obama a šéf demokratickej väčšiny v Senáte Harry Reid nás dokážu len ignorovať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 20:47