StoryEditor

Peugeot v Trnave preruší výrobu na dva týždne

19.09.2014, 11:16
Autor:
redred

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën z dôvodu nižšieho dopytu po nových vozidlách od budúceho pondelka na dva týždne zastaví výrobu vo svojej továrni na slovensku. Napriek obmedzeniu výroby plánuje továreň tento rok vyrobiť viac vozidiel ako v minulom roku. Informovala o tom spoločnosť. „Dopyt po nových vozidlách sa však v jeseni kvôli sezónnemu výkyvu na automobilovom trhu tradične spomaľuje. Z tohto dôvodu bude v Trnave počas dvoch nasledujúcich týždňov, od 22. septembra do 3. októbra, výroba zastavená,“ potvrdil hovorca slovenského závodu Peter Švec.

Závod PSA v Trnave na západnom Slovensku obmedzoval produkciu z dôvodu nižšieho záujmu o automobily aj minulý rok na jeseň. Nie je vylúčené, že prerušenie výroby sa do konca tohto roka ešte zopakuje. "Zavedenie ďalších nevýrobných dní do konca roka 2014 bude závisieť od konkrétneho objemu objednávok a režim práce bude po dohode s odborovou organizáciou oznámený  zamestnancom. Automobilka vo svojej aktuálnej Kolektívnej zmluve garantuje nezmenenú zamestnanosť.," uviedol hovorca.

PSA na slovensku vyrába viacúčelový automobil Citroën C3 Picasso a tiež Peugeot 208. Za prvých osem mesiacov tohto roka trnavský závod vyrobil takmer 188 tisíc automobilov, čo oproti rovnakému obdobiu vlaňajška predstavuje nárast o 7,4 percenta.

Švec poznamenal, že aj napriek odstávkam plánuje PSA vyprodukovať v Trnave viac automobilov ako vlani, kedy z výrobných liniek závodu zišlo vyše 248 tisíc vozidel. Automobilový priemysel je jedným z hlavných ťahúňov exportne orientovanej slovenskej ekonomiky. Okrem PSA majú svoje továrne na slovenskom aj automobilky Volkswagen a Kia Motors, ako aj množstvo výrobcov súčiastok.

01 - Modified: 2006-10-19 14:40:00 - Feat.: 0 - Title: Absolútnou prioritou na bratislavskom letisku je terminál
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 12:11