StoryEditor

Matovič: Ak sa potvrdia účty z Belize, tak Slovensko zažije Hirošimu a Nagasaki

14.08.2015, 10:03
Šéf OĽaNO obvinil predsedu vlády, že si v roku 2008 spoločne s manželkou založil schránkovú firmu v daňovom raji.

Šéf OĽaNO Igor Matovič dnes na svojom facebookovskom profile zaútočil na premiéra Roberta Fica. Matovič ho obvinil, že spoločne s manželkou si v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize.

Podľa Matoviča si v deň vzniku tejto schránkovej spoločnosti predseda vlády založil dva bankové účty v Belize Bank Internacional (BBIL). Šéf OĽaNO ďalej napísal, že stav týchto účtov k 21. júlu 2015 je 674.546.004,42 dolárov.

Je to cca 30 roznych dokumentov - kópií zmlúv, faktúr..., ktoré vyzerajú vcelku hodnoverne. Potrebujem pár dní, maximálne týždňov, aby som si informácie na nich uvedené pospájal, overil ich hodnovernosť ... a keď sa ukáže, že sú naozaj hodnoverné - idem na to ... a uvidíme, ako potom bude Špeciálna prokuratúra v rukách osobného priateľa Roberta Fica konať.

Každopádne, ak sa ukáže, že pravdivé boli, slovenská politika zažije Hirošimu a Nagasaki zároveň. Som presvedčený, že na 99% to pravda všetko bude, uvidíme,“ napísal Matovič v statuse na Facebooku.


Prečítajte si aj: Matovičovu firmu obvinili z krátenia dane, razia nesúvisela s nahrávkou


Anonym o Ficových účtoch na Belize

Igor Matovič potom tento status vysvetlil. Podľa neho dostal anonym s tým, že na Belize má Fico spomínané účty. „Ja neobviňujem Roberta Fica, ja len tvrdím, že som dostal anonym, ktorý obviňuje premiéra z účtov na Belize. Pýtam sa Roberta Fica, či mu je príjemné a ako sa cíti, keď je v obehu anonymné udanie, keď má účet na Belize a má na účtoch peniaze, ktoré bežný človek nikdy nezarobí,“ povedal Matovič na tlačovej konferencii.

Matovič dodal, že Fico začal honbu na čarodejnice bez akýchkoľvek faktov v súvislosti s jehou firmou regionPRESS v Trnave, kam v stredu vtrhli policajti a zhabali servery.

Fico na tieto obvinenia reagoval na otázku na tlačovej konferencii, ktorá však bola na tému regulácie cien. „Viete si vôbec predstaviť túto sumu? Mám pocit, že tu niekomu tečie do topánok. Nerád by som sa takýmito vecami zaoberal. To je nezmysel, ktorý nie je vhodný žiadneho komentára,“ reagoval premiér.

Matovič: Štát som neokradol

Matovič zdôraznil, že neexistuje žiadna faktúra, ktorá by dokazovala, že okradol štát. Líder obyčajných ľudí so súhlasom konateľa regionPRESSu dal polícii súhlas na zverejnenie celého účtovníctva rodinnej firmy. „Nedá sa tam nájsť nič, čo by bolo nezákonné,“ dodal.

Za 19 rokov regionPRESS podľa Matoviča na daniach a odvodoch odviedol štátu asi 20 miliónov eur. Premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka predseda OĽaNO vyzval, aby zverejnili anonymné udanie, na základe ktorého polícia začala konať, aby sa ukázalo, že ide o nepravdu.

Zároveň požiadal orgány činné v trestnom konaní, aby postupovali rýchlo a razantne. Predseda OĽaNO zdôraznil, že polícia začala trestné stíhanie vo veci na základe anonymného udania bez akéhokoľvek overenia. „Všetko sa deje preto, lebo mocní v tomto štáte, tí, ktorí si zvykli vyhrať voľby a môcť všetko, cítia ohrozenie v tom, že sme sa dali dokopy s hnutím NOVA a zistili, že sa nás tak ľahko nezbavia a môžeme im v budúcich voľbách skomplikovať počty,“ vysvetlil Matovič.

Premiér Robert Fico preto podľa neho využil svoju absolútnu moc a poslal do regionPRESSu svojich ľudí. Cieľom je podľa šéfa obyčajných očierniť ho z toho, že jeho firma neplatí dane. Matovič doplnil, že jediný klient z politických strán, ktorý mal na inzercii zľavu 90 percent, bolo hnutie OĽaNO.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 03:26