StoryEditor

Anketa: Ktorý model by ste odporučili ako ideálne rodinné auto na dovolenku?

17.07.2012, 00:00

Andrej Balog, Seat
Ibiza ST kombi, ktorej akciová cena je 9 484 eur. Ide o najkrajšie kombi svojej triedy. Ponúka bohatý štandard bezpečnostných prvkov, inovatívnych technológií, praktických riešení a veľký batožinový priestor. Poháňajú ju moderné a úsporné pohonné jednotky. Špecifické pre verziu ST sú pozdĺžne strešné nosiče, ktoré umožňujú rýchlu a praktickú inštaláciu rôznych druhov nosičov na batožinu, bicykle či lyže.

Andrej Ilavský, Suzuki
Je to SX4 GLX AC s bohatou výbavou za 9 999 eur. Auto má motor 1,6 litra s výkonom 120 koní a priemernou spotrebou 6,2 litra, čo sú parametre postačujúce na pohodlnú a úspornú jazdu aj na dlhé trate. Navyše má štandardne strešný nosič, takže dodatočné boxy alebo nosiče na bicykle a podobne sa dajú bez problémov namontovať. Štvorkolku SX4 4x4 GLX AC s ešte bohatšou výbavou máme za 12 990 eur a tá navyše dovoľuje prejazd ľahkým terénom, takže sa hodí na rôzne športové aktivity mimo mesta.

Jana Rajcová, Renault
Bol by to model Dacia Lodgy 1,6 60,5 kW/82k s benzínovým motorom. Ide o vozidlo z triedy MPV, ktorého cena je 8 990 eur. Zľavy tu nedávame, pretože priestorové vozidlo Dacia má politiku ponúkať maximum úžitkovej hodnoty za minimálnu cenníkovú cenu, ktorá je sama osebe najnižšou na trhu vo svojom segmente. Pozitíva tohto autá sú: bezkonkurenčný pomer medzi úžitkovou hodnotou, vnútorným priestorom a cenou. Za túto cenu môže zákazník v tomto segmente kúpiť maximálne jazdené vozidlo. Dacia mu ponúka možnosť nového vozidla, s trojročnou zárukou a modernými motormi a technológiami (možnosť multimediálneho navigačného systému Media NAV -- navigácia, radio MP3, s USB vstupom a Bluetooth pripojením na telefonovanie a sedempalcovým dotykovým displejom). Možnosť päť- aj sedem miestnej verzie.

Lucia Busquet, Škoda Auto
Škoda Octavia Tour je výborným príkladom rodinného auta vhodného nielen na dovolenky. Zákazníci aktuálne pri kúpe získajú zľavu 1 000 eur a ako bonus pohonné látky v hodnote 500 eur, s ktorými pri priemernej spotrebe 7,1 litra na 100 km najazdia až 5 000 kilometrov  zadarmo. Získať tak môžu vozidlo nižšej strednej triedy vo výbave s klimatizáciou, centrálnym zamykaním, palubným počítačom, štyrmi airbagmi.

Ľubomír Habala, Kia
Ideálnym, super vybaveným autom na dovolenky je rozhodne Kia cee´d_sw, ktorá je dostupná vo všetkých motorizáciách. Na cesty odporúčam kúpiť diesel. Tento model ponúkame v limitovanej edícii Extra+, ktorá ponúka cenové zvýhodnenie až vo výške 4 030 eur. Základom limitovanej edície je už tak bohatý stupeň výbavy EX. K tomu ponúka extra výbavu navyše: automatickú klimatizáciu, vyhrievané predné sedadlá, disky z ľahkých zliatin, stmavené sklá a prvky bezpečnosti ESC a HAC (asistent pre rozjazd do kopca), zadný parkovací senzor, dažďový senzor, tempomat, ECM spätné zrkadlo. Takže zákazník môže získať auto s cenníkovou cenou 18 425 eur len za 14 395 eur.

Marek Neuwirth, Opel
Aktuálne najatraktívnejšou letnou ponukou Oplu v tejto kategórii je rodinné MPV Opel Meriva v cene od 9 990 eur.  Je výnimočný unikátnym systémom protichodného otvárania dverí FlexDoors pre ľahšie nastupovanie, neprekonateľným systémom zadných sedadiel FlexSpace poskytujúcim všestranné využitie interiéru bez potreby demontáže sedadiel, ale takisto integrovaným nosičom na bicykle Flex fix, ktorý je ukrytý v zadnom nárazníku. Akčná verzia Meriva Cool so zvýhodnením 3 000 eur obsahuje v základnej výbave klimatizáciu, elektronický stabilizačný systém ESP, dvojicu airbagov, elektrické ovládanie predných okien, elektrické ovládanie spätných zrkadiel a tak ďalej. Na dlhej dovolenkovej ceste mimo mesta sa pritom už základný 100-koňový motor 1,4 16 v uspokojí len s 5,1 litrami benzínu na 100 kilometrov. V prípade úsporného turbodiesela 1,3 CDTi  len s 3,9 litra nafty.

Peter Šatka, Nissan
V čase, keď veľký počet Slovákov plánuje dovolenku do niektorej z obľúbených destinácií autom, by som dal do pozornosti model Note. Jednak je zaujímavý zľavou do výšky 2 960 eur, no určite príjemne prekvapí aj priestorom pre spolucestujúcich na zadných sedadlách, čo zákazníci určite ocenia hlavne keď pôjdu na dovolenku vo väčšom počte ľudí. Kombinovaná spotreba 5,9 litra na 100 kilometrov a objem batožinového priestoru až do 437 litrov je taktiež vhodný na dlhšie cesty.

Petra Jamrichová

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:36