StoryEditor

Štefanov predražil webové stránky

30.11.2009, 23:00

Pracovať pre ministerstvo výstavby sa oplatí. Najskôr dobre platili za logá a teraz sa zistilo, že aj za vytvorenie internetových stránok. Napríklad za stránku Regionálneho operačného programu v rámci eurofondov zaplatil rezort 2,3 milióna korún. Ďalších 2,24 milióna korún dostali tvorcovia stránky Národného strategického referenčného rámca. Aj ten zastrešuje rezort výstavby a na jej tvorbe sa mala podieľať aj spoločnosť ZAMEDIA blízka Jánovi Slotovi, ktorá figuruje aj v nástenkovom tendri.

Státisícové rozdiely
Rezort hospodárstva pritom za dve podobné stránky zaplatil len 167-tisíc korún. Porovnanie priniesol Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika. "Je známe, že Konzervatívny inštitút dlhodobo prezentuje kompromitujúce témy proti ministerstvu výstavby, ktoré účelovo zavádzajú občana. Aj poslednou témou iba potvrdil svoju nekompetentnosť pri porovnávaní neporovnateľného,“ reagovala hovorkyňa rezortu výstavby Linda Vaškovičová. Každá zo štyroch stránok operačných programov, ktoré nechal vytvoriť rezort výstavby, stáli pritom vyše milióna korún.

Logá aj stránku
Stránku Národného strategického referenčného rámca pri tom pre rezort výstavby najskôr vytvorila spoločnosť Creative Mind za 980-tisíc korún bez DPH. Pol roka na to však podľa Konzervatívneho inštitútu sa robí stránka opäť. Tentoraz však v réžií spoločnosti ZAMEDIA. Tá za ňu inkasuje 1,26 milióna. Celkové náklady sa tak vyšplhali na 2,24 milióna korún bez DPH. Prečo sa musel "správca“ vymeniť, nám rezort výstavby včera nevysvetlil. "Rezort pripraví fundovanú reakciu pre médiá v priebehu utorka,“ povedala Vaškovičová. Podľa vyjadrení spoločnosti Creative Mind pre HN však za zmenou firmy stálo samotné ministerstvo výstavby.

Premrštené ceny
Podľa šéfa spoločnosti tvorbawebov.sk Martina Csomora sú miliónové sumy naozaj veľa. "Cena takéhoto diela by sa v našej spoločnosti pohybovala od 75- až 210-tisíc korún, nakoľko je to postavené na správcovskom systéme, ktorý je už dávno naprogramovaný.“ Záleží však aj na tom, aké aplikácie a prepojenia bežia v pozadí. "Cena je neskutočne premrštená,“ dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:57