StoryEditor

GR-Tatra banka

23.01.2008, 23:00

Igor Vida
predseda predstavenstva a generálny riaditeľ
Profesijná kariéra absolventa Elektrotechnickej fakulty v Bratislave je spätá s bankovníctvom. Bankám a finančníctvu zasvätil svoju kariéru a so svojou voľbou je nadmieru spokojný.
Jeho prvým zamestnávateľom bola Slovenská sporiteľňa, kde bol dílerom na devízovom oddelení. Čoskoro prestúpil do Tatra banky a zaradil sa tak medzi jej prvých zamestnancov. Tejto značke je verný už takmer 16 rokov a s hrdosťou sa k nej hlási. "Som pyšný na to, že nadväzujeme na tradíciu starej Tatra banky, ktorá pôsobila v našich končinách v rokoch 1885 až 1960," hovorí.
Členom predstavenstva sa stal v decembri 1997, v čase, keď mal 30 rokov. "V tom mladom veku som to cítil ako obrovskú dôveru, šancu ukázať, čo vo mne je, a na druhej strane ako neuveriteľnú zodpovednosť," spomína. Mladí majú uňho zelenú: priemerný vek pracovníkov Tatra banky je okolo 30 rokov. "Troch mladých kolegov, ktorí ešte neprekročili štyridsiatku, mám aj v súčasnom predstavenstve, čím sa u nás snúbi vo vedení dravosť so zrelosťou ďalších členov vedenia našej banky."
V decembri 1999 sa stal podpredsedom predstavenstva a v júli 2007, v čase, keď dovŕšil 40 rokov, ho vymenovali za predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. "V tom čase bola Tatra banka etablovaná medzi špičkou bankového sektora a o to som mal jednoduchší štart. Na druhej strane v každej firme je čo zlepšovať a ja by som rád ešte viac zvýšil kvalitu našich služieb a produktov, čo je spojené aj s ich ďalšou inováciou," hovorí. Voľné chvíle, ktorých má málo, trávi najradšej s rodinou. Keď mu vyjde čas, zahrá si rád golf, kde mu často robí partnera manželka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 10:55