StoryEditor

GR-VÚB banka

23.01.2008, 23:00

Ignacio Jaquotot
predseda predstavenstva a generálny riaditeľ
Na Slovensko prišiel v roku 2005. V banke začal ako zástupca generálneho riaditeľa a od leta 2007 je predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom. Bol pri všetkých kľúčových momentoch, ktoré súviseli s rozvojom biznisu banky, ako bola integrácia Consumer Finance Holding do štruktúr skupiny VÚB, rozvoj dôchodkovej správcovskej spoločnosti VÚB Generali, d. s. s., a nakoniec aj akvizícia lízingovej spoločnosti B.O.F. leasing.
Jeho zásluhou sa VÚB banke podarilo založiť vlastnú nadáciu a rozbehnúť aktivity, ktoré, ako hovorí, by mala robiť každá spoločnosť v mieste, kde pôsobí v rámci zodpovedného podnikania. V decembri 2007 ho združenie Business Leaders Forum zvolilo za svojho prezidenta na obdobie rokov 2008 až 2009.
Na svoje zvolenie reagoval takto: "Na to, aby firma bola zodpovedná, nestačí dodržiavať zákon, treba ísť nad jeho rámec. Len tak dokážete byť inšpiráciou pre iné firmy a váš príklad môže povzbudiť k väčšej angažovanosti aj ďalších."
Pred príchodom do VÚB banky zastával riadiacu pozíciu v oblasti riadenia rizík v centrále Banca Intesa v Miláne. Má skúsenosti s riadením dcérskych bánk skupiny Intesa Sanpaolo v Španielsku, Čile, Uruguaji a Paraguaji. Pre skupinu Intesa Sanpaolo pracuje už od roku 1984. Práve on bude v tomto roku stáť pri rebrandingu VÚB banky, ktorá získa nový imidž, príznačný pre všetky zahraničné banky patriace do skupiny Intesa Sanpaolo.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:55