StoryEditor

Skype bude ďalej expandovať od počítačov k mobilom a pevným sieťam

13.06.2007, 15:06
Autor:
TASRTASR

Poskytovateľ internetovej telefónie a okamžitých správ Skype bude ďalej expandovať od počítačov k mobilnej komunikácii a pevným sieťam. Uviedol to dnes na konferencii denníka Handelsblatt viceprezident Skype Stefan Öberg.
Doteraz využívajú klienti služby Skype prevažne prostredíctvom počítača. "Významný podiel z našich 200 miliónov zákazníkov vlastní mobilný telefón a chce používať Skype aj prostredníctvom neho," uviedol Öberg. V uplynulom týždni spustili softvér, ktorý umožňuje používanie Skype aj prostredníctvom mobilných telefónov a špeciálnych telefónov napojených na pevné siete.
S novou ponukou "Skype To Go" konkuruje internetová firma veľkým telekomunikačným koncernom. Klienti môžu telefonovať za cenu miestnych hovorov - teda podstatne výhodnejšie. Táto služba je už dostupná v USA, Švédsku a Veľkej Británii, plánuje sa uvedenie v Nemecku.
Ako upozornil šéf Skype, veľké koncerny sú čoraz viac pripravené na spoluprácu s jeho firmou. "Dlho sa nás báli, ale v uplynulých mesiacoch zistili, že klienti chcú Skype."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:55