StoryEditor

Matsushita postaví najväčšiu továreň na výrobu plazmových obrazoviek

10.01.2007, 17:55
Autor:
TASRTASR

Matsushita Electric Industrial postaví na západe Japonska najväčšiu továreň na výrobu plazmových obrazoviek. Ako dnes informoval koncern, do jej výstavby investuje okolo 2,4 miliardy JPY, v prepočte 530,9 milióna SKK. Týmto krokom chce posilniť svoju pozíciu na rýchlo sa rozvíjajúcom trhu televízorov s plochou obrazovkou.
Výrobca produktov značky Panasonic dodal, že chce v najbližších troch rokoch zvýšiť svoj prevádzkový zisk takmer o 80 %. Pomôcť k tomu má rast predaja kľúčových produktov, ako sú plazmové televízory, digitálne fotoaparáty, autoelektroniky a mikročipov.
Podľa niektorých analytikov môžu spoločnosť Matsushita jej veľké investičné plány v segmente plazových obrazoviek vyjsť draho, ak ju konkurenti ako Samsung SDI a LG Electronics budú nasledovať. Mohlo by prísť k presýteniu trhu. Navyše treba brať do úvahy súčasný prudký pokles cien. Matsushita sa navyše musí obávať konkurencie zo strany spoločnosti Sharp a ostatných výrobcov LCD televízorov, ktorí začínajú zasahovať aj do segmentu štyridsaťpalcových a väčších obrazoviek, ktorému doteraz dominovali plazmové televízory.
Informovala o tom agentúra Reuters.
(100 JPY = 22,120 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 19:22