StoryEditor

Prestupy sa spoplatnia

15.11.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Sporiteľ, ktorý bude chcieť od januára zmeniť svojho správcu dôchodkových úspor, by mal najprv zo Sociálnej poisťovne získať tzv. akceptačný list. Zaplatí zaň päťsto korún.

Sporiteľ, ktorý bude chcieť od januára zmeniť svojho správcu dôchodkových úspor, by mal najprv zo Sociálnej poisťovne získať tzv. akceptačný list. Zaplatí zaň päťsto korún. Vyplýva to z návrhu novely zákona o starobnom dôchodkovom sporení, ktorý do parlamentu predložil poslanec Róbert Madej (Smer-SD) a včera ho schválila vláda. Novelu by mali poslanci definitívne schváliť na decembrovej schôdzi parlamentu.
Najvyššia možná provízia pre sprostredkovateľa za získanie jedného klienta pre penzijnú spoločnosť by mala predstavovať šesť percent z priemernej mzdy na Slovensku spred dvoch rokov. Na budúci rok by sa mala maximálna provízia podľa novely zákona stanoviť na 1 036 Sk za jednu zmluvu. Maximálna výška poplatku za správu dôchodkového fondu v rámci druhého penzijného piliera by mala podľa novely klesnúť zo súčasných 0,08 percenta na 0,075 percenta z objemu dôchodkových úspor. Po troch rokoch od vzniku fondu by mal maximálny poplatok za správu fondu klesnúť z 0,07 percenta na 0,065 percenta z výšky spravovaných aktív.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 12:03