StoryEditor

Hantuchová aj Cibulková o Fed Cupe až po Australian Open

16.01.2008, 08:30
Autor:
SITASITA

Najlepšie slovenské tenistky ešte nevedia, či budú reprezentovať v blížiacom sa dueli 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Česku, ktorý sa uskutoční v dňoch 2. - 3. februára v Brne. Podľa českého denníka Sport sa elitné slovenské singlistky Daniela Hantuchová (9. v rebríčku WTA Tour) a Dominika Cibulková (48.) ešte k reprezentačnej téme definitívne nevyjadrili. Situácia by sa mala vyjasniť až po skončení úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open. Osemnásťročná Cibulková pre Sport v tejto súvislosti uviedla: "Mám pár výhrad k Fed Cupu, je to háklivá téma. Záleží na tom, ako dopadne rokovanie zväzu s mojou agentúrou Octagon."
Hantuchová, ktorá na rozdiel od Cibulkovej postúpila v Melbourne do 2. kola dvojhry, tému odbila slovami. "Teraz som na Australian Open, potom budeme rokovať." Podľa Sportu výhrady k zmluve má aj dlhodobo najlepšia slovenská deblistka Janette Husárová.
Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška už 9. januára pre agentúru SITA potvrdil, že nominácia bude uzavretá až krátko pred zápasom: "Všetky členky tímu, teda Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Janette Husárová, Magdaléna Rybáriková a Kristína Kučová, dostali návrh zmluvy a rokujeme o podmienkach. Definitívne zloženie družstva asi bude známe až na začiatku fedcupového týždňa."
V Brne pôjde začiatkom februára o fedcupovú odvetu za vlaňajší súboj v rovnakej fáze súťaže v Bratislave, ktorý sa skončil hladkým triumfom českých tenistiek 5:0. Medzitým Slovenky v záchranárskom súboji o účasť v II. svetovej skupine v Košiciach presvedčivo zdolali Srbky 4:1. V oboch týchto dueloch hrali aj najlepšie dve slovenské tenistky Hantuchová a Cibulková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 07:28