StoryEditor

Cyklistika: Riaditeľ Vuelty by privítal Amrstronga na svojich pretekoch

09.09.2005, 11:25
Autor:
TASRTASR

Ak by sa americký cyklista Lance Armstrong rozhodol pre účasť na pretekoch Okolo Španielska, riaditeľ tohto podujatia Victor Cordero by mu prichystal vrelé prijatie.
"Nechcem sa vyjadrovať k tomu, či by sa mal vrátiť, alebo nie, ale ak by sa rozhodol pretekať sa na Vuelte, bolo by to fantastické. A keby sa zúčastnil dvoch vrcholných podujatiach roka? Ešte lepšie," myslí si Cordero.
Armstrong, ktorý ukončil svoju kariéru po siedmom víťazstve na Tour de France, pri úvahách o návrate poznamenal: "Tour nie sú jediné cyklistické preteky na svete. Sú však najväčšie. Stále je možné, že pôjdem Giro alebo Vueltu."
Cordero priznal, že Armstronga na svojich pretekoch chcel najmä v čase, keď vyhrával Tour de France. "Presne to som chcel. Rešpektovali sme však rozhodnutie tímových funkcionárov priviesť koho chcú. Takže, ak sa Discovery rozhodne, že u nás bude štartovať Lance Armstrong, bude u nás vítaný," povedal Cordero.
Armstrong naposledy jazdil na Vuelte v roku 1998, keď skončil ôsmy. Práve po týchto pretekoch za ním prišiel jeho budúci tímový riaditeľ Johan Bruyneel z Discovery a navrhol mu účasť v jeho tíme.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 01:34