StoryEditor

Úrad boja proti korupcii ukončil vyšetrovanie vyše 57 miliónového podvodu

12.12.2006, 13:10
Autor:
TASRTASR

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii ukončil vyšetrovanie vyše 57-miliónového podvodu a prokurátorovi predložil spis s návrhom na podanie obžaloby na 34-ročného Petra K. z Komárna a 38-ročného Mariána J. z Komárna. Muži boli v júni tohto roka obvinení z trestného činu podvodu.
Obaja obvinení sa ako konatelia spoločností Investa Garant, Swiss Union Zürich a Investa Credit Slovakia od júna 2002 do júla 2004 dohodli, že budú podvodne lákať a zhromažďovať finančné prostriedky od fyzických a právnických osôb. Sľubovali výnosy vysoko prekračujúce rámec bežných ziskov, pričom využívali klamlivú reklamu. V zmluvách, ktoré podpisovali, sa zaviazali v dohodnutom termíne od akcionárov odkúpiť predané akcie v dohodnutej cene a s prisľúbeným výnosom, hoci vopred vedeli, že vzhľadom na charakter a spôsob podnikateľských aktivít ich spoločností, nebudú môcť splniť sľubované zhodnotenie finančných prostriedkov.
Vklady a výnosy nevyplatili akcionárom v 672 prípadoch v celkovom objeme 57 113 000 korún. Obvineným hrozí trest odňatia slobody od päť do dvanásť rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 01:32