StoryEditor

SNS si posvietila na BSP Lawyer Partner, dá podnet na NKÚ

23.02.2006, 18:27
Autor:
TASRTASR

Podnet na prešetrenie právnych vzťahov medzi Slovenským rozhlasom a BSP Lawyer Partner (LP) vo veci vymáhania pohľadávok z nesplatených koncesionárskych poplatkov podá Slovenská národná strana (SNS) na Najvyšší kontrolný úrad. Oznámila to dnes podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová.
Druhú najvyššie postavenú osobu v SNS znepokojuje, že Slovenský rozhlas predal pohľadávky z nezaplatených koncesionárskych poplatkov spoločnosti, ktorá vznikla 8. júla 2005 a teda "nemá žiadnu históriu".
Pri skúmaní podrobností o spoločnosti BSP LP zistila Belousovová tiež nesúlad medzi výpisom zo živnostenského a obchodného registra. Podľa prvého údajne nie je firma oprávnená vymáhať pohľadávky súdnou cestou, podľa druhého áno. Podpredsedníčka SNS tvrdí, že v obchodnom registri ide o "zlý, falošný alebo chybný údaj" v prospech tejto firmy.
Za zaujímavé považuje Belousovová aj to, že zbierka listín v obchodnom registri neobsahuje zakladajúce dokumenty firmy a vo vedení spoločnosti sú "nič nehovoriace mená". "Celá táto firma je akási zahmlená," dodala.
Spoločnosť BSP Lawyer Partners odkúpila pohľadávky voči dlžníkom Slovenského rozhlasu. Od koncesionárov žiada okrem nezaplatených poplatkov aj vysoké pokuty, hoci parlament prijal tzv. generálny pardon, podľa ktorého stačí zaplatiť dlžný koncesionársky poplatok. Vymáhania pokút sa údajne vzdá, ak jej dlžníci zaplatia päťtisíc korún ako mimosúdne vyrovnanie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 07:58