StoryEditor

Nové opatrenia na Dúbravsko-Karloveskej radiále zlepšili priepustnosť dopravy

14.09.2006, 19:38
Autor:
TASRTASR

Nové dopravné opatrenia na Dúbravsko-Karloveskej radiále v Bratislave platné od utorka zlepšili priepustnosť automobilovej dopravy v tomto úseku.
"Po štyroch dňoch novej organizácie dopravy je možné konštatovať, že prijaté opatrenia sú v súčasnej situácii, keď intenzita dopravy výrazne prevyšuje kapacitu komunikácie, aj účinné. Nový režim dopravy bude platiť až do spojazdnenia tunela Sitiny," uviedla tlačová referentka Magistrátu hlavného mesta Bratislavy Mária Račková.
Zrušenie ľavého odbočenia v smere od Mlynskej doliny, ako aj výjazdu od čerpacej stanice OMV vľavo minimalizovali podľa nej časové straty kritického priameho smeru do centra. Vypnutie svetelnej signalizácie v rannej dopravnej špičke v čase od 7. do 9. hodiny pri riadení priechodu pre chodcov políciou tieto straty takmer odstránilo. Týmito opatreniami sa na Botanickej v smere do centra dosiahla podľa Račkovej maximálna priepustnosť, aká je vôbec možná na dvoch jazdných pruhoch, teda asu 3600 vozidiel za hodinu. Pre zabezpečenie maximálnej priepustnosti aj v skorších ranných hodinách bude signalizácia vypnutá a policajne riadená už od 6.30 hodiny.
Zrušením ľavého odbočenia z Karloveskej k čerpacej stanici Shell sa dosiahla zase podstatne lepšia prejazdnosť električiek v celom dopravnom uzle Molecova Karloveská Devínska cesta. Električky v smere do centra po rozsvietení svojej zelenej pred križovatkou s Molecovou ulicou majú takmer jednu minútu na dojazd na zastávku, nástup cestujúcich a opustenie zastávky so zabezpečeným prejazdom cez križovatku s Devínskou. Umožnenie dvoch pravých odbočení z Molecovej ulice zvýšilo priepustnosť tohto smeru z pôvodných asi 550 vozidiel za hodinu na 850 vozidiel za hodinu.
Račková spresnila, že nové signálne plány riadiace obe križovatky sa budú naďalej upravovať podľa zistených skutočností tak, aby sa zabezpečil čo najplynulejší prejazd čo najväčšieho počtu vozidiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 06:29