StoryEditor

Vláda dnes rozhodne o zrušení vízových poplatkov pre občanov Ukrajiny

27.04.2005, 10:31
Autor:
TASRTASR

Vláda dnes rozhodne o zrušení poplatkov za víza pre ukrajinských občanov s platnosťou od 1. mája. Podľa návrhu ministra vnútra Vladimíra Palka budú bezplatné víza pre Ukrajincov dočasne vydávané do 31. augusta, prípadne až do konca tohto roka.
Ukrajina pritom už rozhodla, že v období od 1. mája do 31. augusta dočasne zruší vízový režim pre všetky členské krajiny Európskej únie, vrátane Slovenska.
Rozhodnutie o bezplatných vízach súvisí podľa rezortov vnútra a zahraničných vecí so zmenou vnútropolitickej situácie na Ukrajine a má byť prejavom podpory demokratickému a proeurópskemu smerovaniu východného suseda Slovenska.
Vláda sa bude zaoberať aj návrhom rezortu spravodlivosti na vytvorenie Jednotného informačného systému, ktorý má zjednodušiť vyhľadávanie a orientáciu v legislatívnych materiáloch jednotlivých ministerstiev. Všetky návrhy zákonov od začatia pripomienkového konania vrátane ich konečnej verzie by tak mali byť uverejnené na internete na jednom mieste. Zlepšiť by sa tak mal aj samotný systém pripomienkového konania legislatívnych návrhov.
Kabinet rozhodne aj o návrhu ministra obrany na udelenie štátnych vyznamenaní pri príležitosti 60. výročia skončenia druhej svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom, ktoré sa budú v Bratislave oslavovať 8. mája.
Vláda taktiež prerokuje Analýzu hospodárenia osobitného účtu Ministerstva obrany SR do roku 2020. Na programe zasadania je aj návrh ministra zahraničných vecí na odvolanie siedmich slovenských veľvyslancov a vymenovanie dvoch nových.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:29