StoryEditor

S hlbokým pohnutím prijal Gašparovič správu o tragédii trajektu Salam

03.02.2006, 21:46
Autor:
TASRTASR

S hlbokým pohnutím prijal prezident SR Ivan Gašparovič správu o tragickom nešťastí trajektu Salam so stovkami pasažierov na palube. Vyjadril sa tak v sústrastnom telegrame, ktorý adresoval prezidentovi Egyptskej arabskej republiky Husní Mubarakovi.
"Nenahraditeľné straty na ľudských životoch v dôsledku ničivého prírodného živlu vnímam spolu s občanmi Slovenskej republiky veľmi citlivo, s pochopením Vašej bolesti a osobnou spoluúčasťou," uviedol prezident SR v telegrame. Zároveň vyzýva Mubaraka, aby prijal jeho slová ako prejav jeho najhlbšej sústrasti jemu osobne a spoluúčasti s pozostalými obetí katastrofy. Informácie TASR poskytol hovorca prezidenta SR Marek Trubač.
Trajekt Al-Salam Boccaccio 98 sa 70 kilometrov od egyptského prístavu Hurghada v noci nadnes v Červenom mori potopil s približne 1300 osobami na palube. Bol jedným z 15 trajektov egyptskej lodiarskej spoločnosti El-Salaam Maritime. Príčina potopenia trajektu zostáva zatiaľ neznáma. Miestne úrady tvrdia, že v oblasti tragédie fúkal v noci nadnes silný vietor a vlny dosahovali výšku až desať metrov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 02:03