StoryEditor

Šéf policajných odborov Litva vyzýva ministra Palka, aby sa ospravedlnil

16.11.2005, 10:02
Autor:
TASRTASR

Minister vnútra Palko by sa mal ospravedlniť policajtom i verejnosti v súvislosti s výrokmi na adresu policajných odborárov. Na základe získaných výplatných pások to tvrdí šéf policajných odborárov Miroslav Litva. Vo svojej hlavnej spravodajskej relácii to uviedla televízia Markíza.
Pásky majú potvrdzovať, že na októbrovom protestnom zhromaždení, kde Litva hovoril o nízkych platoch policajtov, nezavádzal.
Šéf policajných odborov na mítingu tvrdil, že nástupný plat policajta je 9000 v hrubom. Minister Palko ho práve pre tieto výroky odvolal z funkcie riaditeľa odboru vedecko-technického rozvoja. Palko za totiž v súvislosti s nástupným platom policajta zmieňoval o sume 11 400 Sk a to bez 13. a 14. platu. Podľa pások, ktoré Litva ukázal televízii Markíza je však nástupný plat 8400 v hrubom.
Ministerstvo sa bráni tvrdením, že do 12. platov treba rozrátať aj 13. a 14. plat a dodáva, že policajtom v budúcom roku porastú platy o 13 percent, čo je najviac vo verejnom sektore. Podľa informácií Markízy chystajú policajní odborári na začiatok decembra ďalší protestný míting.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 00:18