StoryEditor

Novinky v kanceláriách

13.09.2006, 00:00

Premietanie aj v najsvetlejšej miestnosti
Spoločnosť Epson predstavila tesne pred prázdninami nový projektor EMP-S4. Tento model obsahujúci najmodernejšiu technológiu 3LCD ponúka jas až 1 800 ANSI lúmenov, kontrastný pomer 500:1 a taktiež aj rýchle spustenie a vypnutie. Použitá technológia lampy E-TORL (Twin Optimise Reflection Lamp -- lampa s dvojitým optimalizovaným odrazom) Epson zlepšuje rozlíšenie obrazových prvkov a zaručuje najvyšší stupeň jasu. Vďaka tomu sa projektor EMP-S4 dá použiť v tej najsvetlejšej miestnosti a pritom sa nezhorší kvalita obrazu.
Kompaktný dizajn, ako aj hmotnosť len 2,6 kg, predurčuje projektor pre prezentácie nielen v kancelárii, ale aj u klienta. Pomáha tomu okrem vhodného dizajnu aj jednoduché ovládanie. Navyše čas spustenia projektora je len štyri sekundy. Tento model je vybavený aj funkciou okamžitého vypnutia, čo zaisťuje, že projektor sa nemusí chladiť.
Novou je funkcia diapozitívu A/V Mute, ktorá umožňuje zastaviť a znovu spustiť projekciu počas prezentácie. Publikum sa potom vďaka tejto funkcii a zníženej hlučnosti ventilátora na 30 db môže sústrediť na prezentáciu.
Prepracovaná optika umožňuje projekciu aj v obmedzenom priestore. Bez ujmy na kvalite obrazu dokáže premietať obraz na premietaciu plochu s uhlopriečkou 60" zo vzdialenosti 1,7 m. Ako dodáva produktový manažér sekcie pre video projektory Epson Europe Philip Oldham, model EMP-S4 je šitý na mieru trhu vzdelávania a profesionálom jazdiacim na služobné cesty.

Všetko v jednom
Jednoduché riešenie pre domácnosti a malé firmy ponúka multifunkčné zariadenie HP Deskjet F380, ktoré uviedla na trh spoločnosť Hewlett-Packard. Umožňuje skenovať, kopírovať a tlačiť dokumenty a fotografie. Voliteľne ponúka tlač s pomocou šiestich atramentov, ktoré zaručujú farebné sýte fotografie odolávajúce vyblednutiu. K dispozícii je aj tlač ostrých textových dokumentov v laserovej kvalite.
Cenovo dostupné, ultrakompaktné multifunkčné zariadenie umožňuje tlačiť fotografie profesionálnej kvality a zároveň meniť ich veľkosť po stlačení jediného tlačidla. Funkcia skenovania vo vysokej kvalite zaručuje, že sa fotografie a dokumenty dajú uchovávať pre opätovnú tlač či archiváciu. Zabudovaná technológia HP Photosmart Real Life poskytuje možnosť odstránenia z naskenovaných obrázkov stopy po nečistotách a škrabancoch, ako aj opravovať poškodené zábery.
Základné charakteristiky novinky od spoločnosti HP je tlač dokumentov až 20 strán za minútu pri čiernobielej tlači a 14 strán za minútu pri farbe, skenovanie fotografií a dokumentov pri optickom rozlíšení 1 200 x 2 400dpi a pri 48-bitobvej farebnej hĺbke. Ultrakompaktný dizajn so sklopným zásobníkom papiera si vyžaduje len malý priestor, takže je možné zariadenie umiestniť kdekoľvek, na stôl, policu či skrinku. Pri použití voliteľnej 6-atramentovej tlače a optimalizovaného rozlíšenia 4 800 dpi je možné tlačiť na fotopapier fotografie vo farebne vernej fotografickej kvalite. Na trhu je F380 od júna.

Kancelária vo vrecku
Podniky čoraz častejšie požadujú, aby mali zamestnanci kedykoľvek a kdekoľvek prístup k firemným údajom. Komunikácia však musí byť spoľahlivá, bezpečná, efektívna a, samozrejme, za výhodnú cenu. Riešením môže byť aj Ericsson Mobile Organizer (EMO), ktorý ponúka aj s potrebnými aplikáciami spoločnosť Kapsch. Podľa mnohých odborníkov je to momentálne najbezpečnejší a najkonfortnejší Mobile Push systém pre e-maily, kalendáre a kontakty a Mobile Extension, ktorý poskytuje bezdrôtový prístup do firemnej siete.
Kapsch vybavil toto zariadenie inovatívnym Push Groupware riešením, nezávislým od prevádzkovateľov mobilných komunikačných sietí. Pracovníci s EMO sú mobilnejší, pretože majú 24 hodín denne prístup k e-mailom, kalendáru a kontaktom. EMO spolupracuje so všetkými bežnými mobilnými technológiami a kancelárskymi aplikáciami ako Microsoft Exchange či Lotus Domino.
S prístupom do podnikových sietí je neodmysliteľne spojená aj bezpečnosť. Bezpečnostný koncept EMO stavia na tom, že komunikačná cesta je pevne uzamknutá 128-bitovou technológiou AES. Okrem toho sa na serveroch prevádzkovateľov mobilných sietí neukladajú žiadne dáta. V prípade straty telefónu môže administrátor na diaľku stlačením jednej klávesy údaje v prístroji vymazať. E-maily, kontakty aj kalendár sú tak zabezpečené rovnako ako v podnikovej sieti.

Až 35-tisíc strán za mesiac
Niektoré kancelárie či aj jednotlivci potrebujú veľa tlačiť. Nová generácia tlačiarní radu C3000 spoločnosti OKI Printing Solution to umožňuje. Okrem menších rozmerov ako predchádzajúce modely, prináša nová generácia produktov C3300n a C3400n jednoduché používanie a údržbu umožňujúcu tvorbu profesionálnych firemných dokumentov vrátane plnofarebných marketingových a propagačných materiálov. Podľa dostupných zdrojov tlačia nové modely najrýchlejšie vo svojej kategórii. C3400n vytlačí za minútu 16 farebných, resp. 20 čiernobielych strán. Prvá čiernobiela strana je vytlačená už za osem sekúnd. Oba modely sú vybavené jednopriechodovou tlačovou jednotkou LED s maximálnou mesačnou záťažou 35 000 strán.
Výrobca dodáva k tlačiarni softvér, ktorý uľahčuje návrh a tlač rôznych obchodných materiálov od brožúr s obojstrannou tlačou, vizitiek, štítkov až po potlač CD. Model 3400 dokáže vytlačiť banery dlhé až 1,2 metra.
Generálny riaditeľ spoločnosti Oki Systems (Czech and Slovak) Andrej Magyar o novom rade tlačiarní hovorí: "Pri návrhu koncepcie nového radu C3000 sme sa zamerali na tri kľúčové atribúty, ktoré podľa nášho presvedčenia najlepšie reprezentujú našu značku: jednoduchosť, spoľahlivosť a inteligencia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 08:21