StoryEditor

Embraco chce zvýšiť výrobu

21.01.2004, 23:00
Autor:
SITASITA
Spoločnosť Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi, ktorá dodáva komponenty na výrobu chladničiek a mrazničiek, plánuje v roku 2004 zvýšiť objem výroby v medziročnom porovnaní až o 50 percent.

Spoločnosť Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi, ktorá dodáva komponenty na výrobu chladničiek a mrazničiek, plánuje v tomto roku zvýšiť objem výroby v medziročnom porovnaní až o 50 percent. V roku 2004 by tak mala spoločnosť vyrobiť 3,5 milióna kompresorov a kondenzačných jednotiek, čo už je blízko k 4-miliónovej kapacite závodu.
Tento cieľ plánuje Embraco Slovakia dosiahnuť už pod vedením nového generálneho riaditeľa. Brazílčan José Lainor Driessen vystriedal vo funkcii Danila Roosa, ktorý slovenský závod svetovej korporácie na výrobu hermetických kompresorov viedol takmer tri roky. "Mojou hlavnou úlohou je konsolidácia závodu, ktorý sa od začiatku výroby, teda od roku 1998, dynamicky rozširuje, ako aj ďalší rozvoj našich zamestnancov. Pracujeme na tom, aby vzrástla produktivita práce," uviedol D. Driessen.
Výrobná kapacita slovenského závodu tvorí takmer šestinu celkovej produkcie koncernu na svete. Embraco si udržiava 25-percentný podiel na svetovom trhu kompresorov a kondenzačných jednotiek. Celkové investície Embraca na Slovensku už dosiahli vyše 4 miliardy korún. Embraco Slovakia v súčasnosti zamestnáva viac než 2-tisíc ľudí. Ďalšie väčšie prijímanie pracovníkov v tomto roku už spoločnosť neplánuje. K výraznému nárastu zamestnanosti došlo vlani, keď závod prijal viac ako 450 ľudí.
J. L. Driessen pôsobí v Embracu 22 rokov. Ako líder sa zúčastnil na príprave expanzie spoločnosti z juhoamerického kontinentu do Európy a Ázie. Tri roky viedol závod v Číne a pred príchodom na Slovensko zodpovedal za inovácie a nové obchodné príležitosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. jún 2024 15:38