StoryEditor

Chcú viac zahraničných klientov

04.07.2003, 00:00

Slovenské liečebné kúpele Piešťany plánujú v tomto roku získať nových klientov aj prostredníctvom zahraničných zdravotných poisťovní, pôsobiacich predovšetkým na nemeckom trhu. Vyplýva to z podnikateľského zámeru spoločnosti, ktorý schválilo minulotýždňové valné zhromaždenie. Kúpele zároveň očakávajú zníženie počtu slovenských pacientov vysielaných poisťovňami. Tento pokles by však mal kompenzovať nárast tuzemských a českých samoplatiteľov. V minulom roku navštívilo Piešťany 47 882 kúpeľných hostí, z ktorých 26 659 prišlo zo zahraničia.
Akcionári odsúhlasili aj realizáciu nových investičných akcií v celkovom objeme 60 mil. Sk. Týkajú sa modernizácie kúpeľných objektov a nákupu technológií a zariadení. Pôjde hlavne o sanáciu kopuly balneoterapie Irma, rekonštrukciu termálnej kanalizácie, trakčných a rehabilitačných bazénov a trafostanice. Zároveň budú pokračovať vo výstavbe golfového ihriska. Časť investičných zdrojov si vyžiada rekonštrukcia kotolne v Prírodných liečebných kúpeľoch Smrdáky a nákup informačných technológií.
Podľa Jany Obertovej z oddelenia public relations pripravujú kúpele v tomto roku štrukturálne ekonomické zmeny, v rámci ktorých dôjde k vytvoreniu servisných stredísk, ako aj správneho a zúčtovacieho centra. Súčasťou reštrukturalizácie bude prehodnotenie súčasného stavu zamestnancov, zrušenie niektorých činností a ich následné zabezpečovanie formou outsourcingu.
Spoločnosť vlani dosiahla čistý zisk 17,60 mil. Sk pri celkových nákladoch 1,25 mld. Sk.

 

Prehľad akcionárov SLK Piešťany (%)
Léčebné lázně Mariánske Lázně, a. s. 67,00
Danubius Hotels Rt.  17,82
Mesto Piešťany  10,01
Hungaria Hotel  2,84
Obec Smrdáky  1,75
SLKP, a. s.  0,55
FNM SR  0,03
Zdroj: SLK Piešťany, a. s.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 07:24