StoryEditor

Merck kúpi zvyšné akcie Banyu

09.01.2003, 23:00
Autor:
SITASITA

Americká farmaceutická spoločnosť Merck & Co Inc oznámila, že kúpi zvyšných 49 % akcií japonskej spoločnosti Banyu Pharmaceutical Co za 1,5 mld. USD a zvýši tak svoju účasť na treťom najväčšom trhu liečiv na svete. Za minoritný podiel ponúkne Merck 180 mld. JPY, resp. 1 400 JPY za akciu, čo predstavuje prémiu 31,9 % nad priemerné zatváracie ceny akcií spoločnosti z minulého mesiaca. Predstavenstvo Banyu ponuku schválilo. Spoločnosť sa tak stane najväčšou plne vlastnenou divíziou skupiny Merck mimo Spojených štátov. Ponúknutú sumu Merck zaplatí v hotovosti.
"Táto ponuka je výsledkom prirodzeného vývoja vzťahov medzi dvoma spoločnosťami a meniaceho sa prostredia na japonskom i globálnom farmaceutickom trhu," povedal David Anstice, prezident divízie Merck pre zdravie obyvateľstva. Firma Merck očakávala, že generálny riaditeľ firmy Banyu Kendžiro Nagasaka vo svojej funkcii zotrvá, no akceptuje jeho rozhodnutie z vedenia spoločnosti v júni odstúpiť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 00:22