StoryEditor

Nová letecká linka na východ

26.03.2003, 23:00

Z Bratislavy cez Košice do Kyjeva a späť bude od mája 2003 lietať spoločnosť Seagle Air, a. s., Trenčín. Uviedla to riaditeľka letiska Košice -- Slovenskej správy letísk, Marta Horváthová. Ukrajinský Kyjev sa tak po nemeckom Norimbergu, francúzskom Paríži, talianskom Ríme, srbskom Belehrade a poľskej Varšave stane šiestou destináciou slovenského leteckého dopravcu Seagle Air v pravidelnej doprave. Odlet devätnásťmiestneho lietadla JET Stream 31 z Bratislavy do Košíc bude v utorok a vo štvrtok o 8.00 hod. a z Košíc do Kyjeva o 9.20 hod. Cestujúci budú v hlavnom meste Ukrajiny päť minút po poludní tamojšieho času. Návrat na Slovensko je naplánovaný v ten istý deň na 13.30 hod. v Košiciach pristane lietadlo o 14.15 hod. SEČ a v Bratislave o 15.35 hod.
Košické letisko bude od mája pravidelne prijímať lietadlá štyroch leteckých spoločností: Českých aerolínií, Tyrolean Airways, SkyEurope Airlines a Seagle Air. Východoslovenská metropola tak bude letecky pravidelne a priamo spojená s Bratislavou, Prahou, Viedňou a Kyjevom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 02:49