StoryEditor

Electrolux znižuje náklady

08.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Electrolux, najväčší výrobca domácich spotrebičov, skúma možnosť zatvorenia svojho závodu v Norimbergu. Tento zámer je súčasťou snahy Electroluxu o zníženie nákladov.
Electrolux oznámil, že plánuje presunúť polovicu svojich podnikov zo západnej Európy a Severnej Ameriky do krajín s lacnejšou pracovnou silou, predovšetkým do východnej Európy a Ázie.
"Klesajúce ceny a noví konkurenti s nižšími nákladmi nútia celý priemysel, aby urobil nevyhnutné opatrenia," uvádza sa vo vyhlásení firmy. "Produkty vyrábané v Norimbergu sú pod silným cenovým tlakom."
Vo vyhlásení Electroluxu sa ďalej hovorí, že zatvorenie norimberského závodu na výrobu práčok, sušičiek a umývačiek riadu s 1 750 zamestnancami by stálo asi 2,1 miliardy SEK.
Firma už tento rok oznámila, že skúma možnosť zatvorenia dvoch podnikov v Taliansku a Španielsku a zmenšenia ďalších dvoch podnikov vo Švédsku a v Taliansku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 09:33