StoryEditor

Apple zjednotí ceny za hudbu pre EÚ

09.01.2008, 11:32
Autor:
TASRTASR
Európska komisia (EK) dnes uzavrela kauzu týkajúcu sa Apple a veľkých hudobných vydavateľstiev. Apple prisľúbil, že v rámci Európy zjednotí ceny hudby sťahovanej prostredníctvom jeho služby iTunes.

Americký koncern má teraz 6 mesiacov na zmenu cien piesní v on-line obchode iTunes európskych zákazníkov, ako sa uvádza vo vyhlásení EK. To znamená, že je koniec s odlišným zaobchádzaním s britskými zákazníkmi, ktorí v súčasnosti platia vyššie ceny za sťahované piesne.


EK tiež ukončila konanie proti spoločnostiam EMI Group PLC, Warner Music Group Corp. Warner Music Group Corp., Universal Music Group a Sony BMG Music Entertainment. Komisia dospela k záveru, že tieto spoločnosti neuzatvorili žiadne špeciálne dohody s Apple, ktoré by americký koncern nútili k rozdeleniu európskeho trhu.


Komisia spustila oficiálne antikartelové konanie proti Apple a spomínaným nahrávacím spoločnostiam v apríli 2007 kvôli tomu, že v jednotlivých krajinách Európskej únie (EÚ) platia rozdielne ceny za stiahnutie rovnakej skladby prostredníctvom iTunes.


Informovala o tom spravodajská spoločnosť Dow Jones.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 18:58