StoryEditor

Mečiar už nechce byť prezidentom

09.01.2008, 07:48
Vladimír Mečiar vylúčil svoju kandidatúru v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v roku 2009. Netajil však svoj kritický postoj k súčasnej hlave štátu a bývalému straníckemu kolegovi Ivanovi Gašparovičovi.

Podľa Mečiara "treba, aby bol prezident, ktorý bude pre ľudí aj niečo robiť. Nestačí, aby len poberal plat a penziu." Predseda strany vylúčil, že by jeho ľudovci podporili prípadnú opätovnú kandidatúru Gašparoviča. Súčasný prezident má pritom veľkú šancu vo voľbách znova uspieť. Gašparovičovu kandidatúru by mala podporiť aj SNS, ako to povedal jej líder Ján Slota na včerajšom rokovaní predsedníctva strany v Čerhove. Podľa Slotu však strana ešte chce s prezidentom rokovať o niektorých otvorených otázkach. Podpora Gašparoviča zo strany vládneho Smer-u bolo už dlhodobo verejným tajomstvom. Ako hovorí premiér Robert Fico, "vzhľadom na to, ako sa mu (Gašparovičovi pozn.red.) darí vo svojej funkcii zvýrazňovať sociálno-národný rozmer, som presvedčený, že pri hľadaní vhodného kandidáta v našich štruktúrach bude rezonovať predovšetkým jeho meno." Vladimír Mečiar sa v prezidentských voľbách v roku 2004 síce dostal spolu s Ivanom Gašparovičom do druhého kola, ale v ňom ho Gašparovič porazil so ziskom takmer 60 percent hlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:14