StoryEditor

Microsoft je ochotný kúpiť Yahoo aj na úver

04.02.2008, 16:44
Autor:
SITASITA
Microsoft sa v boji o Yahoo nevzdáva. Potvrdzuje to aj fakt, že na kúpu internetového vyhľadávača si je podľa vlastných informácií ochotný požičať.

Americký softvérový gigant Microsoft si pravdepodobne po prvýkrát vo svojej histórii vezme úver za účelom financovania prevzatia internetovej spoločnosti Yahoo. Informoval o tom v pondelok finančný riaditeľ Microsoftu Chris Liddell. "Ak sa pozriete na hotovostnú zložku ponuky ... môžeme financovať väčšinu z nej prostredníctvom našich hotovostných prostriedkov, avšak je pravdepodobné, že si po prvýkrát požičiame," uviedol Liddell. Tržby spoločnosti by mali podľa neho napriek spomaleniu ekonomiky USA v tomto rok dosiahnuť dvojciferný rast.

Microsoft oznámil minulý štvrtok nevyžiadanú ponuku na prevzatie Yahoo v hodnote 44,6 mld. USD. Americký Microsoft, ktorý za Yahoo chce zaplatiť v hotovosti a akciách, ponúkol 31 USD za jednu akciu Yahoo. Táto suma zahŕňa až 62-percentnú prémiu voči jej štvrtkovej uzatváracej cene na burze Nasdaq. "Veríme, že predstavenstvo a akcionári Yahoo sa rozhodnú rýchlo," uviedol v pondelok generálny riaditeľ Microsoftu Steve Ballmer. Počas víkendu sa na trhu totiž objavili špekulácie, že Yahoo zvažuje spojenectvo s internetovým gigantom Google s cieľom prekaziť ponuku Microsoftu.

(1 USD = 22,428 SKK)


Viac o téme nájdete v utorňajších
Hospodárskych novinách.


menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 16:33