StoryEditor

Microsoft vytvorí z balíka Office medzinárodný štandard

28.11.2005, 16:57
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Microsoft robí kroky, vďaka ktorým sa stanú formáty dokumentov v novej verzii kancelárskeho balíka Office medzinárodnými štandardmi. Na základe toho budú môcť výrobcovia softvéru vyvíjať nové nástroje a aplikácie, ktoré budú pracovať so súbormi vytvorenými v Office.
"Štandardizácia dokumentov novej verzie Office umožní vývojárom pracovať s novými formátmi, pretože ich využitie bude bezplatné," povedal hovorca spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko Jiří Grund. Ako dodal, konkurenční producenti softvéru zároveň dostanú možnosť súťažiť so spoločnosťou Microsoft v kvalite kancelárskych aplikácií.
Microsoft spoločne s firmami Apple, Barclays Capital, BP, the British Library, Essilor, Intel Corporation, NextPage Inc., Statoil ASA a Toshiba požiadali o spoluprácu na štandarde medzinárodnú organizáciu Ecma. Členovia organizácie Ecma sa môžu podieľať na technickom vývoji štandardu. Ďalším krokom pri jeho vytváraní bude podanie žiadosti organizácii International Organization for Standardization o schválenie štandardu ISO.
TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko Jiří Grund.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 07:58