StoryEditor

Fico plánuje zaviesť nižšiu DPH na učebnice a internet

04.06.2007, 15:10
Autor:
TASRTASR
Predseda vlády SR Robert Fico plánuje zaviesť nižšiu sadzbu dane z pridanej hodnoty na učebnice a internet. Uvažuje tiež o zvýšení príspevku pri narodení prvého dieťaťa.

"Ak to finančná situácia umožní, najmä z pohľadu našich záväzkov, bolo by veľmi dobré, keby sme do kategórie s nižšou sadzbou DPH mohli dostať aj učebnice a internet," konštatoval Fico po skončení konferencie Slovensko pred vstupom do eurozóny, ktorá sa dnes konala v Bratislave za účasti slovinského predsedu vlády Janeza Janšu. Premiér SR tiež dodal, že v spoločnosti založenej na informáciách by mala vláda priblížiť produkty ako učebnice a internet občanom.

V súvislosti s plánovaných zvyšovaním príspevku pri narodení prvého dieťaťa predseda vlády priznal, že zatiaľ nevie, akým tempom bude narastať, je to podľa neho "vec rozhovorov". Garantoval výšku ostatných sociálnych dávok a ako poznamenal, uvažuje o tom, že sa aj naďalej bude pokračovať vo vyplácaní tzv. vianočného príspevku dôchodcom. "Prísne maastrichtské kritériá nás nebudú obmedzovať pri budovaní štandardného európskeho sociálneho štátu," povedal a dodal, že v zavedení eura vidí podstatne viac výhod ako nevýhod, aj keď si podľa jeho slov vláda uvedomuje riziká spojené s týmto krokom. "Vláda bude minimalizácii týchto rizík venovať prinajmenšom takú pozornosť, ako venuje plneniu prísnych maastrichtských kritérií," uzavrel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 05:39