StoryEditor

Vietnam bude používať licencovaný softvér od Microsoftu

21.05.2007, 11:18
Autor:
SITASITA
Americký softvérový gigant Microsoft dnes podpísal s Vietnamom dohodu o používaní jeho licencovaných programov na približne 300 tis. vládnych počítačoch.

Vietnamská vláda sa pre tento krok rozhodla v snahe znížiť stále sa zvyšujúci počet prípadov softvérového pirátstva v krajine. Z ustanovení predmetnej dohody vyplýva, že program Microsoft Office Systems bude nainštalovaný v 300 tis. počítačoch členov ústrednej a miestnej vlády a tiež v počítačoch používaných v rôznych vzdelávacích inštitúciách, uviedol to hovorca spoločnosti Microsoft.

Ako ďalej informovali obe strany vo vyhlásení, cieľom dohody je uviesť vietnamský vládny systém do súladu s pravidlami ochrany duševného vlastníctva a venovať potrebnú starostlivosť silnému sektoru informačných a komunikačných technológií. Nedávny prieskum firmy International Data Corporation ukázal, že Vietnam patrí medzi krajiny s najväčším počtom prípadov softvérového pirátstva na svete. Viceprezident Business Software Alliance (BSA) pre Áziu Jeffrey Hardee uviedol, že nová iniciatíva tiež ukázala, že krajina neberie problém softvérového pirátstva na ľahkú váhu a usiluje sa o zníženie počtu podobných prípadov. "Očakávame, že dohoda o používaní licencovaných programov by v budúcom roku mohla výrazne zredukovať celkový počet prípadov pirátstva v krajine," dodal Hardee vo vyhlásení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 15:27