StoryEditor

Sarkozy sa rázne postavil proti vstupu Turecka do EÚ

14.01.2007, 15:42
Autor:
SITASITA

Francúzsky prezidentský kandidát Nicolas Sarkozy sa v nedeľu rázne postavil proti vstupu Turecka do Európskej únie. Na kongrese vládnej strany Únia za ľudové hnutie (UMP), ktorá ho dnes nominovala za svojho jediného kandidáta na post francúzskeho prezidenta prehlásil, že v Európskej únii pre Turecko nie je miesto. "Európa si musí stanoviť svoje hranice, aby sa nemohla ktorákoľvek krajina uchádzať o členstvo v únii...počnúc Tureckom, ktoré nemá v Európskej únii čo hľadať. Rozširovanie Európy bez obmedzení ohrozuje európsku politickú úniu a toto je pre mňa neprijateľné," vyhlásil Sarkozy.
51-ročný minister vnútra Sarkozy sa dnes stal jediným kandidátom UMP v prezidentských voľbách plánovaných na 22. apríla a 6. mája budúceho roku. Sarkozyho najväčším sokom vo voľbách bude 53-ročná líderka socialistov Ségolene Royalová, ktorá v predvolebných prieskumoch dosahuje spolu so Sarkozym najvyššie preferencie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 04:50