StoryEditor

Brigády Abú Hafs al-Masrího vyzvali k útokom prostredníctvom internetu

11.07.2005, 17:55
Autor:
TASRTASR

Teroristická skupina Brigády Abú Hafs al-Masrího, ktorá sa prihlásila k štvrtkovým bombovým útokom v Londýne a ktorej sa tiež pripisuje autorstvo minuloročných marcových útokov v Madride, dala 29. mája prostredníctvom internetu svojim komandám príkaz k útoku.
Ako dnes informuje španielsky denník El Mundo, španielska informačná služba CNI je presvedčená, že táto informácia môže priamo súvisieť s atentátmi v Londýne. Správu v arabčine obsahujúcu rozkaz našli španielski experti na islamský terorizmus na stránke www.al-ansar.tk a v sobotu ju zaslali britským kolegom.
Komuniké teroristickej skupiny má za cieľ pomstiť sa za znesväcovanie Koránu americkými vojakmi na vojenskej základni Guantánamo na Kube. Po úvodnom vzývaní Alaha vyzývajú brigády iracké bunky na útok proti americkým jednotkám. Za tým nasleduje najdôležitejší odsek s názvom List európskym mudžahídom, v ktorom sa uvádza: "Vyzývame všetkých mudžahídov celého sveta na uskutočnenie nutného očakávaného útoku po vojne neveriacich proti islamu a narážkam voči svätému Koránu. Tento list je adresovaný všetkým väzňom vo väzeniach neveriacich, ako Guantánamo a iným, ktorým hovoríme, že svitanie a víťazstvo čoskoro prídu, ak Boh dá... Nech vedia nespravodliví, že budú porazení."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 05:26