StoryEditor

Podvod v Slovane nedokázali

27.07.2006, 00:00
Podvod, marenie konkurzu a zavinený úpadok. Nič z toho sa podľa Úradu boja proti korupcii na bratislavskom ŠK Slovan nestalo. Vyšetrovateľ trestné stíhanie zastavil.

Podvod, marenie konkurzu a zavinený úpadok. Nič z toho sa podľa Úradu boja proti korupcii na bratislavskom ŠK Slovan nestalo, pretože vyšetrovateľ trestné stíhanie zastavil. "Vyšetrovanie ukázalo, že prvé dva skutky sa nestali a tretí nebol trestným činom," informoval hovorca policajného prezídia Martin Korch.
Pred dvoma rokmi pritom do sídla klubu futbalového Slovana vtrhli kukláči. Uzavreli a zapečatili vstup do štadióna a zaistili dôležité materiály. Špeciálne zložky urobili aj prehliadky priestorov športového klubu, vrátane bytov. Na kauzu bolo aj niekoľko mesiacov po tom uvalené informačné embargo.
"Niekto na Slovane mi hovoril, že trestné stíhanie je zastavené. Nič viac o kauzách neviem," reagoval pre HN Ľudovít Černák, ktorý sa stal prezidentom klubu až vo februári minulého roka, keď ŠK Slovan kúpil. Šéf Slovenského futbalového zväzu Dušan Tittel sa zatiaľ k ukončeniu vyšetrovania vyjadrovať nechcel, "keďže zväz nedostal od polície k prípadu žiadne stanovisko."
Bratislavskí belasí však ešte stále nie sú úplne čistí: Polícia sa mala zaoberať aj podozrivými transakciami pri odpredaji hráčov. "Trestné stíhanie v tomto prípade pokračuje," potvrdil HN policajný viceprezident Jaroslav Spišiak. Financovanie Slovana sa v médiách spájalo s dnes už mŕtvymi údajnými bossmi podsvetia Petrom Čongrádym a Jozefom Slobodom. Ekonomické problémy a športové neúspechy priviedli Slovan v roku 2004 až do druhej ligy, odkiaľ sa v tejto sezóne vrátil.

01 - Modified: 2003-03-25 10:02:34 - Feat.: 0 - Title: Vaše otázky
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 11:21