StoryEditor

Slovensko prichádza o multimilionárov

19.09.2012, 19:30
Za rok u nás počet ľudí s majetkom nad 30 miliónov eur klesol o desať. Aj schudobneli.

Slovensko má opäť menej multimilionárov. Kým ešte pred rokom počet ľudí s majetkom nad 30 miliónov dosahoval číslo 55, tento rok je ich len 45. Najbohatší Slováci, podobne ako Európania, doplatili na krízu a menia tak aj svoje investičné priority. No ako sa ukazuje, najbohatších u nás v porovnaní so susedmi v regióne zasiahla kríza zjavne najviac. Česi, paradoxne, akoby ju ani nepocítili. Počet najbohatších sa im ešte zvýšil.

Ako Európa prichádza o bohatých
Poľsko 775, Maďarsko 365, Česko 260 a Slovensko 45. Taký je súčasný počet multimilionárov v regióne podľa rebríčka singapurskej poradenskej spoločnosti Wealth - X. Tá sleduje majetky najbohatších z celého sveta, hoci pri výpočtoch berie do úvahy iba ľudí s imaním nad 30 miliónov dolárov.
Slovensko, podobne ako zvyšok západnej Európy, si uťahoval opasky najviac. „Na európskych milionárov plnou silou dopadli následky dlhovej krízy a rovnako má na tom zásluhu aj sprísnenie daňovej politiky v mnohých štátoch,“ hovorí analytik Jiří Šimara z Cyrrusu. Prekvapivo najviac si majetkový status menili Nemci, kde je počet multimilionárov najvyšší.


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 07:09