StoryEditor

Slovensko zaplavujú lovci nehôd

05.10.2011, 19:22
Poisťovne na Slovensku upozorňujú na to, že sprostredkovatelia zneužívajú ľudí.

Na Slovensku pribúdajú lovci poistných udalostí. Na miestach dopravných nehôd sú rýchlejší ako polícia a využívajú moment šoku. „Vypíšu za vás záznam o nehode, vypýtajú si za to asi dvadsať eur a automaticky volajú odťahovku, aj keď auto netreba odtiahnuť do servisu,“ hovorí čitateľ HN Marek z Košíc. Výsledkom sú účty, ktoré vám nepreplatí ani poisťovňa.

Nový biznis
Bežná prax v zahraničí sa dostáva aj na Slovensko. Podnikavci bez oprávnenia vyhľadávajú dopravné nehody a snažia sa maximálne vyťažiť zo situácie. „Vybavia všetky náležitosti a dajú náhradné auto. Až potom sa dozviete, že vaše auto skončí v ich neodbornom servise a poisťovňa vám nepreplatí ani odťahovku, ani opravu, keďže s nimi nemá zmluvu,“ opisuje čitateľ HN.

Takýchto „lovcov nehôd“ je na Slovensku čoraz viac. „V súčasnosti riešime už niekoľko stoviek takýchto prípadov,“ hovorí vrchná riaditeľka Úseku poistných udalostí Generali Slovensko Michaela Mišanková. O podobnom trende hovoria aj ostatné poisťovne. Problémom pritom nie je pomoc, ale skôr jej následky. Účastníci nehody totiž často podpíšu dokumenty, ktoré nechávajú starosť o jej vybavenie na podnikavcovi či firme. „Klientom často ponúknu svoje služby pri likvidácii škody s prísľubom, že dosiahnu vyššie poistné plnenie od poisťovne,“ vysvetľuje Lucia Muthová, hovorkyňa Allianz-SP.


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:02