StoryEditor

Televízia LUX už vysiela naostro

16.09.2008, 07:58
Autor:
SITASITA
Katolícka televízia LUX v pondelok odštartovala s heslom "Naostro!" novú etapu vo vysielaní, v ktorej chce ešte intenzívnejšie prinášať do televízneho sveta alternatívu kresťanských hodnôt.
Zástupcovia troch subjektov, ktoré majú podiel v TV LUX, podpísali včera v Šaštíne Dohodu o úprave vzájomných vzťahov spoločníkov TV LUX, s.r.o.  Vlastníkmi TV LUX sú Konferencia biskupov Slovenska, Saleziáni Don Bosca na Slovensku a LUX Communication. Dohodu podpísali na Sviatok Sedembolestnej Panny Márie predstavitelia jednotlivých subjektov.
    
TV LUX je prirodzenou odpoveďou na potreby a možnosti súčasnej doby. Televízia chce byť na mediálnom trhu hodnotovo alternatívnym programom, ktorý sa sústreďuje na ľudské a kresťanské hodnoty a jej cieľom je mediálna formácia diváka. Programom chce osloviť všetkých divákov bez ohľadu na ich vierovyznanie a ponúknuť obohacujúce strávenie voľného času.
    
TV LUX vysiela digitálne cez satelit Thor 3 a svojím signálom pokrýva Slovensko a okolité štáty. Okrem priameho príjmu si diváci môžu naladiť TV LUX v programovom balíku DIGI TV (cca 250 000 prípojok) a v 29 káblovkách po celom Slovensku (cca 65 000 prípojok). Samozrejme, možno sledovať aj on-line vysielanie na www.tvlux.sk.
    
Cieľom TV LUX je do konca roka 2009 získať diváka a nájsť si pevné miesto v slovenských domácnostiach. Televízia je v počiatočnom štádiu dotovaná spoločníkmi, v budúcnosti sa ráta s prenesením hlavného bremena financovania na Klub priateľov TV LUX (klub dobrovoľných podporovateľov) a príjmu z reklamy.
    
TV LUX začala vysielať 4. mája 2008, na 7. Veľkonočnú nedeľu, ktorá sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Nedeľa masmédií. Televízia vysiela denne od 7:00 do 24:00.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 07:23