StoryEditor

Občianskym kandidátom chce byť aj Gašparovič

05.05.2008, 00:00

Ivan Gašparovič bude zrejme v prezidentským voľbách občianskym kandidátom, teda bude kandidovať po odovzdaní petície s 15-tisíc podpismi občanov.
"Gašparovič pôjde do volieb pravdepodobne tak ako pred štyrmi rokmi. Odovzdá petíciu občanov a zároveň ho podporí svojimi podpismi aj pätnásť poslancov Národnej rady SR," uviedol predseda mimoparlamentného Hnutia za demokraciu Jozef Grapa, strany, ktorá Gašparoviča pred štyrmi rokmi do prezidentských volieb navrhla.
Gašparovič sa však so zbieraním podpisov ponáhľať nebude. "Je to ešte priskoro. V takomto období začína len Iveta Radičová, ktorá nemá podporu medzi ľuďmi a zbieraním podpisov sa snaží začať predvolebnú kampaň," vyhlásil Grapa.
Iveta Radičová začala zbierať podpisy pod petíciu pre kandidatúru v prezidentských voľbách 1. mája v Komárne. Radičovú vo voľbách podporujú aj opozičné parlamentné strany SDKÚ-DS, KDH a SMK. "Prezident má byť garantom demokracie. Aby to bolo možné, tak posun od straníckeho kandidáta k nadstraníckemu je nevyhnutnosťou, čím nehovorím, že má byť apolitický," povedala pred pár dňami v rozhovore pre HN.
Radičová taktiež oznámila, že svoju kandidatúru nebude s rozhádanou opozíciou riešiť za spoločným stolom -- ale na bilaterálnych rozhovoroch s každou stranou osobitne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 02:19